Menu

Toerisme

Koekelare is een rustige gemeente binnen de driehoek Diksmuide, Torhout, Gistel. Het landelijke karakter en het uitgestrekte landschap van de polders, maken van deze gemeente dé ideale omgeving voor fietsers en wandelaars.

depolders      holiday-737838      ijzer

Een ideaal fiets- en wandelparadijs

De goed uitgestippelde en fiets- en wandelroutes brengen je langs pittoreske dorpjes en bijna vergeten plaatjes. We geven je graag meer uitleg of stippen samen met jou een fiets- of wandelroute op maat uit. We liggen vlakbij fietsknooppunt 72 (Hovaeremolen).  Fietsen huren ter plaatse is geen enkel probleem.

In Koekelare zelf zijn er heel wat bezienswaardigheden. Er zijn tal van interessante uitstappen en bezienswaardigen in de directe omgeving. Neem een kijkje op de website van de gemeente voor meer gerichte informatie.

www.toerismekoekelare.be

ka%cc%88the-kollwitz-museum hovaeremolen cc-de-brouwerij

Deze sites zijn alvast een bezoekje waard; de plaatselijke brouwerij, het toeristisch-cultureel centrum, de Platse, de Yves Rhayé-kamer, het Fransmanmuseum, de Hovaeremolen, het Käthe Kollwitz Museum, het Lange Max Museum, De Harmonie, de Poëziestraat, Sala Thai, de Sint-Gertrudiskerk en de Tuin van de Hoop…

de-mote

Door zijn centrale ligging binnen de provincie West-Vlaanderen, is Koekelare ook de geschikte uitvalsbasis om de ruimere omgeving te verkennen. Cultuursteden als Diksmuide, Brugge, Oostende, zijn absolute aanraders. Maar ook kleinere steden als Gistel, Torhout, … zijn meer dan de moeite waard.

Brugge, verleden en heden gaan hand in hand.

brugge3      bruggerondvaart      demarktinbrugge

Brugge is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Brugge is een stad van vele gezichten. Heden en verleden gaan er hand in hand. Maar bovenal is Brugge is ‘the place to be’ voor cultuurfreaks. Je komt er oog in oog te staan met de Vlaamse primitieven zoals Jan Van Eyck en Hans Memling. Brugge bezoeken is een magische belevenis die je nooit vergeet. Een boottochtje langs de Brugse Reien is uniek. Je ontdekt niet alleen de rijke geschiedenis van deze boeiende historische stad, maar je kan er ook genieten van het bruisende stadsleven en van talloze gezellige bars en restaurants.

www.visitbruges.be

Diksmuide, oog in oog met WO1.

dedodengang      ijzertorenenpoort     stadhuisdiksmuide

Diksmuide is centraal gelegen tussen de Ijzer en de Handzamevaart. Diksmuide staat bekend als de Boterstad, wat verwijst naar de bloeiende zuivelhandel, die eeuwenlang één van de belangrijkste welvaartspijlers van de stad was. Maar de stad is vooral bekend om zijn oorlogsverleden. 100 jaar geleden vond rond Diksmuide de IJzerslag plaats. Deze veldslag betekende het einde van de bewegingsoorlog en het begin van een vier jaar durende loopgravenoorlog. Een bezoekje aan de IJzertoren en de vele musea is zeker de moeite waard.

www.diksmuide.be

Gistel, de poort naar de Westhoek

gistelprocessie      moleningistel

Gistel is gelegen in het noorden van de provincie West-Vlaanderen en maakt deel uit van het arrondissement Oostende. In het stadscentrum vindt u tussen de Markt en het administratief centrum tal van handelszaken.

Gistel is de stad van de Godelieveprocessie. Sinds 1459 vindt jaarlijks in juli de vermaarde ommegang plaats. De processie kadert in een waaier van culturele en sportieve activiteiten tijdens de kermisweek. Ook de ‘Dolle dagen’ in juni en de ‘Parkfeesten‘ in augustus zijn echte toppers.

Gistel wordt ook wel eens de molengemeente genoemd. De site rond de Oostmolen, een unieke graan- en oliemolen, is een toeristische trekpleister in het
stadscentrum. In het bezoekerscentrum naast de Oostmolen vindt u meer informatie over deze geschiedenis

www.gistel.be

Een dagje Noordzee?

dezee      paardjesaanzee     visserke

Even gaan uitwaaien, een fikse wandeling langs het strand, of gewoon voor de gezelligheid… Aan de Belgische Kust heb je tal van mogelijkheden.

Over een lengte van zo’n 70 km vind je van Knokke tot aan De Panne een geweldig gebied dat het hele jaar door heel veel te bieden heeft.

Vanuit Koekelare is de Kustlijn makkelijk te bereikbaar met de wagen. De steden De Panne, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke zijn ook per trein bereikbaar. Tussen de badplaatsen onderling rijdt er de kusttram.

www.dekust.be

Oostende, de koningin der badsteden.

demercator      FotoOostendestation      venetiaansegaanderijeninoostende

Oostende is een belangrijk toeristisch en economisch centrum aan de Belgische Kust. Oostende is een moderne badstad met meer dan 70.000 inwoners. Een centrumstad met een groot winkelcentrum en een historische stadskern. Breng eens een bezoekje aan de Mercator, een antiek opleidingsschip van de marine. In het Ensorhuis kan je je verdiepen in het eigenzinnige leven van deze wereldberoemde kunstenaar. Geniet van een zonnig terrasjes op de dijk, of waag eens een gokje in het Casino Kursaal.

www.visitoostende.be